over Sculpterra

post1
>>> wilde bloemenweides

De liefde voor de natuur en mijn fascinatie voor parken, landgoederen en mooie tuinen hebben me doen besluiten mijn kantoorbaan om te ruilen voor een carrière in het groen. Als je in je 50e levensjaar kiest voor het hoveniersvak, dan weet je dat je je hart volgt. Dat daar je passie ligt.

Met mijn handen in de aarde en mijn hoofd in de wolken verricht ik met liefde het fysieke werk dat bij dit vak hoort. De geur van bloesems, het geritsel van bladeren, de zang van vogels en rustgevend groen vormen de belangrijkste beloning voor deze noeste arbeid, maar de meeste voldoening haal ik uit de creatieve aspecten van het vak: het bedenken en ontwerpen van inspirerende tuinen en openbaar groen. Dit alles in harmonie met de omgeving, de natuur en de wensen van de gebruikers.

Inspiratie

Mijn werkgebied bevindt zich in Zuid Limburg. Het Limburgse landschap met zijn hellingbossen, hoogstamfruit, löss- en kalkgronden vormt een belangrijke inspiratiebron voor mijn ontwerpen.

Missie

Ik wijs klanten op de voordelen en de schoonheid van natuurlijke, diervriendelijke tuinen. Ik wil me onderscheiden door in mijn ontwerpen en sortimentskeuze steeds rekening te houden met de natuurwaarde van beplanting en materialen. Op die manier wil ik een bijdrage leveren aan de vergroening van de leefomgeving en het vergroten van de biodiversiteit binnen stedelijke gebieden. Dat is mijn missie!

Ed Orbons

handtekening

Groenbedrijf Sculpterra

de tuin is een plek om even tot rust te komen
‘voor ons is de tuin een plek om tot rust te komen’

 

Sculpterra is het groenbedrijf van tuinontwerper Ed Orbons. Het bedrijf is gevestigd in Heerlen. Particulieren en bedrijven kunnen bij Sculpterra terecht voor beplantingsadviezen, onderhoud van de buitenruimte en natuurlijk voor het ontwerp van inspirerende tuinen.

 

Wie niet tevreden is met zijn bestaande tuin of wie invulling zoekt voor de kale vlakte rond een nieuwbouw huis, is bij Sculpterra aan het juiste adres voor een doordacht plan, een creatief ontwerp en vakkundige adviezen. Kleine renovatieprojecten neemt Sculpterra zelf ter hand. Bij grote projecten worden gespecialiseerde hoveniers, stratenmakers en grondwerkers ingeschakeld.

roodborst in bad
‘voor vogels vormt een goed aangelegde tuin een waardevolle biotoop’

 

“ik wil me onderscheiden door in mijn ontwerpen en sortimentskeuze steeds rekening te houden met de natuurwaarde van beplanting en materialen”

 

Bij alle projecten staan de wensen van de klant natuurlijk centraal. Sculpterra vindt het belangrijk om daarnaast zo veel mogelijk rekening te houden met de effecten voor natuur en klimaat. Voor u is een tuin vooral een plek om even tot rust te komen, voor vogels, vlinders, egels en padden is een goed aangelegde tuin een waardevol biotoop met veel voedsel en schuilplekken. Bij het ontwerp en de keuze voor materialen wordt daarom altijd veel waarde gehecht aan behoud van natuur en het vergroten van biodiversiteit.

Diensten:

  • Ontwerp van tuinen, borders, waterelementen en openbaar groen
  • Adviezen over beplanting, aanleg, renovatie, natuurlijk tuinnieren en eetbaar groen
  • Renovatie van bestaande tuinen
  • Groenonderhoud: snoeien, maaien, wieden, beplanten en opruimen

 Specialisaties

  • Wilde bloemenweides en prairietuinen
  • Diervriendelijke tuinen
  • Schaduw tuinen
  • Eetbare tuin

 

Contact: Ed Orbons, 06 400 44341, info@sculpterra.nl